Mäklarinfo

Viktig information angående avgiftshöjning

Styrelsen har beslutat höja avgifterna för 2021 med 3 %. 2014 togs beslut att mellan 2015 och 2022 ha en årlig höjning på 3 % för att täcka kostnader för föreningens ”Klimatskalsprojekt”. Projektet går mot sitt slut och bedöms hålla budget. Ränteutvecklingen har varit gynnsam och vi har haft en bra kostnadskontroll i övrigt, varför höjningen för 2022 kan minskas till 1 %. Styrelsen bedömer att, om inget oväntat inträffar, höja avgiften med 1% årligen t o m 2025.

 

Parkeringsplatserna höjs enligt tidigare beslut med 25 kr per månad.

Förening: Brf Körsbäret 19-21

Kommun: GÖTEBORG

Församling: GÖTEBORGS ANNEDAL

Byggår: 1977

Organisationsnummer: 757202-8160

Hiss: Ja

Parkering: Föreningen har genom en samfällighet tillgång till 240 garageplatser i Annedalsgaraget. Månadskostnad för parkering 2021 är 1000 kr. Det finns löpande tillgång till parkeringsplatser.

TV och Internet: Kabel-TV, bredband: Kabel-TV via ComHem och Internet via ComHem eller Telia Fiberlan.

Fastigheten: Lugn innergård med grönska, bänkar och lekplatser.

Avgift: I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Tvättstugor: I föreningen finns fyra tvättstugor utrustade med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt mangel.

Lokaler: Det finns samlingslokal, Kärnan, som medlemmarna kan hyra för 500 kr/dygn. Det finns även ett övernattningsrum, cykel- och barnvagnsrum. Om dessa kan man läsa mer om under fliken ”Lokaler”.

Radon punktmätning utförd 2014. Resultatet blev under 20 Bq/m3.

Inre fond: Föreningens inre fond togs bort 1999.

Stadgar

 

Årsredovisningar

 

Underhållsplan

 

Underhållsplanen är bedömningar styrelsen har gjort från de förutsättningar som finns för dagen och kan komma att revideras under de kommande åren, beroende på förslitningstakt och ekonomiska resurser.

Överlåtelseblankett (pdf)

Mäklare som behöver grunduppgifter över bostadsrättslägenhet på Nilssonsberg hänvisas att kontakta Primär via mailadress: maklarbild@primar.se

Vid ansökan om s.k. ”mäklarbild” skall undertecknad fullmakt från ägare bifogas.

Våtrums-inventering är gjord i samtliga lägenheter. Inventeringen är utförd av Inspector. Lägenhetsinnehavaren har tillgång till denna rapport. I de fall som lägenhetsinnehavaren inte har tillgång till rapporten kan detta hämtas från fastighetsskötaren eller beställas från Inspector.

FAQ

När kommer det att ske större renoveringar?


Föreningen har en utarbetad underhållsplan (se ovan pdf-fil). Den följs upp i samband med styrelsens budgetarbete varje år. Avsättning till yttre underhållsfond för enligt underhållsplanen och ingen inre underhållsfond finns. Fönsterbyte ihop med fasad och takrenovering pågår, är klart våren 2021. Mer information finns under fliken ”Frågor och svar”. Stambyte är planerat till ca år 2030. Observera att årtalen är preliminära och kan komma att ändras.
Finns det garageplatser att hyra?


Det finns löpande tillgång till parkeringsplatser. Det finns också ett kösystem som förvaltas av Primär Fastighetsförvaltning AB. För aktuellt antal lediga platser, vänligen kontakta Robin Iholin på telefon 031-709 10 71 alt. robin.iholin@primar.se