top of page

Avfallshantering

Sopnedkast

I sopnedkastet får man slänga vanliga paketerade hushållssopor, se länk nedan. Man får däremot inte slänga saker som kan fastna eller förstöra i rörböjar och ventiler, tex långa föremål som dammsugarrör, hockeyklubbor eller framför allt glas. Detsamma gäller stora heltäckande mattor eller tidningar i buntar som även det orsakar stopp i rören med kostsamma utryckningar av jourpersonal som följd.

Det står en blå container i kurvan framför Nilssonsberg 3. Där slängs dags– och veckotidningar, magasin, kontorspapper, reklamtryck och kataloger.

För mer utförlig information läs de två pdf-filerna nedan.

Återvinningscentral

För boende på Nilssonsberg finns en återvinningscentral/storsoprum som ligger vid infarten till Annedalsgaraget (Brunnsgatan) bredvid bilverkstaden. Där kan man sortera enligt nedan (klicka på respektive kategori så länkas du vidare till en pdf-fil):

*plastpåsar och frigolit får inte inte läggas i detta kärl, utan i kärlet för grovavfall.

**gäller ej TV-appparater och vitvaror som hänvisas till den allmänna återvinningscentralen på A Odhners Gata i Högsbo Industriområde.

Övrigt att tänka på är att möbler och brädor också hänvisas till den allmänna återvinningscentralen i Högsbo Industriområde.

Soprummet har öppet mellan kl 07:00-20:00 varje dag och är kameraövervakat.

bottom of page